vrijdag 2 september 2011

Lin Gerritse

painting 3b boor sm

2011

Lin Gerritse is geboren in Nijmegen op 18-08-1988 op vroege leeftijd al herkenning in zijn tekenen. Op zijn 17e sloot hij de MBO opleiding af. Hierna kiest hij voor het vak Fotografie waar hij zich mee omhoog werkt naar de Fotovakschool HBO. Na 1 jaar hier te hebben gestudeerd bleek Lin een andere weg te wandelen; een weg vol experimenten en gewaagde projecten een weg die de docenten toe juichten maar hier geen begeleiding aan konden geven.

Op zijn 20e begint Lin aan de kunst Academie Artez in Arnhem.

Al snel begint hij aan grote constructies en leeft zich uit in alle media

Hij verzamelt informatie vanuit zijn omgeving en beleving. Hieruit vloeien uiteenlopende werkstukken, waarin ook de materialen steeds nieuwe ontdekkingen zijn. Van smeltend teer, betonnen afdrukken, geluid composities en live performances. Projecten waar wordt afgerekend met de traditionele wijzen.

Het publiek ervaart het werk door de vele zintuiglijke prikkels door combinaties van beeld, geluid en beweging. De sculpturen komen tot leven en vormen een identiteit. Hij is als student al flink aan de weg aan het timmeren door zelf exposities te organiseren. Waarin ook iedere keer zijn uiteenlopende werken worden getoond. Kortom Lin verlegt steeds weer zijn grenzen in het grote terrein wat hij nog wil ontdekken.

Klik op de plaatjes om ze te vergroten.

 

painting 1 sm painting 2 sm
painting 3 boor sm painting 3b boor sm
painting 4 sm painting 5 sm

Beelden en Tekst © Lin Gerritse 2011

Geen opmerkingen:

Een reactie posten